English

5 توصیه برای سرمایه گذاری در صنعت چاپ

آرشیو خبر بازدید: 2644 کد مطلب: 2509  

5 توصیه برای سرمایه گذاری در صنعت چاپ

سعید داوری فر
در فرآیند سرمایه گذاری، هر پرداخت و هزینه کرد باید برگشت سرمایه مناسب را پوشش دهد.
۱۳۹۵ سه شنبه ۳۱ فروردين ساعت 10:46

توصیه سرمایه گذاری شماره 1:

ماشین آلات فقط بخشی از یک برنامه سرمایه گذاری هستند. اگر به دنبال یک موضوع سرمایه گذاری هستید باید برنامه کاملی از آن داشته باشید. بخش فنی و تکنولوژیکی این برنامه شامل بخش های متعددی است که بخشی از آنها به شرح زیر معرفی میشود.

o چه محصولی می خواهید تولید کنید؟

o استاندارد های کیفی و کمی مورد نظر شما کدام است؟

o چه نیاز هایی برای تولید آن محصول لازم است و میزان دسترسی ما به آنها چقدر است؟ (ماشین/ فضا/ تجهیزات جانبی و تکمیلی/ برق و . . .)

o رقبای محصول (محصولات جایگزین) کدامند؟

o تکنولوژی های مختلف برای تولید این محصول چیست وکدام یک با نیاز های شما انطباق دارد؟

o محدودیت های زیست محیطی و آلودگی محیط کار در این رابطه چیست؟


توصیه سرمایه گذاری شماره 2:

احساسی تصمیم نگیرید.

بسیار دیده شده است که با مشاهده عملکرد یک ماشین و تکنولوژی، کار کرد آن مورد توجه شما قرار میگیرد بدون آنکه دقیقا بدانید این کار کرد با نیازهای واقعی تان همخوانی دارد یا نه.

اگر چه استفاده از تکنولوژی های جدید عالی است. اما با دیدن آنها ذوق زده نشوید و تصمیم سریع نگیرید. فراموش نکنید که در ایران عادت داریم برای آپشن هایی پول بدهیم که کمتر از آن استفاده میکنیم. اتومبیل هایی که فول آپشن بودن آن فقط برای مقایسه و فخر فروشی است نشان از این عادت دارند.

در فرآیند سرمایه گذاری، هر پرداخت و هزینه کرد باید برگشت سرمایه مناسب را پوشش دهد.

برخی از مواردی که برای انتخاب تکنولوژی باید مورد توجه قرار دهید عبارتند از:

· توانایی خود و کارکنان تان برای استفاده از این تکنولوژی.
· قیمت تمام شده محصولاتی که میخواهید تولید کنید.
· سوابق این تکنولوژی. ( آیا تا کنون نتایج مثبتی داشته است؟)
· خدمات پس از فروش و امکان دریافت آموزش های لازم.
· وجود مواد اولیه مناسب و همچنین قابلیت فروش محصول در بازاری که شما در آن حضور دارید.
· امکانات تکمیلی مورد نیاز
اگر به کتابخانه سازمان برنامه دسترسی دارید مقاله زیر( اگر چه قدیمی است) ولی بسیار مفید و قابل استفاده است

معیارهای انتخاب تکنولوژی مناسب در واحدهای تولیدی

 

توصیه سرمایه گذاری شماره 3:

مطالعات بازار با مقوله بازاریابی متفاوت است. این مطالعات به شما دیدگاهی از وضعیت گذشته، حال و آینده در رابطه با محصول یا صنعت مورد نظرتان میدهد. مطالعات بازار معطوف به بررسی هایی است که اتخاذ تصمیمات برای سرمایه گذاری را به سمت و سوی صحیح هدایت میکند.
حتما مطالعاتی در حوزه بازار داشته باشید. این مطالعات میتوانند توسط کارشناسان شما و با کمک مشاورین و متخصصین مورد اعتماد صورت پذیرند. مطالعات بازار باید شامل سرفصل های زیر هم باشد.
  وضعیت کلی و پیش بینی وضعیت آتی صنعت.
  محصولات مورد نظر طرح و محصولات جایگزین و مکمل.
بررسی روند تغییرات قیمت و کیفیت.
  تحلیل پنج نیروی پورتر شامل ۱ تهدید ورود تازه واردها/ ۲ قدرت چانه زنی خریداران/۳ قدرت چانه زنی تأمین کنندگان/۴ تهدید محصولات جایگزین/۵ رقبای صنعتی
  شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر تقاضا.
  محدودیت ها و امتیازات قانونی و اجتماعی.
  بررسی سهم قابل کسب بازار و بازار هدف.
  بررسی شرایط تامین مواد اولیه و عوامل موثر بر قیمت آنها.
  تاثیر تغییرات تکنولوژیک در رفتار مصرف کنندگان و مشتریان و تعیین منحنی عمر محصول موردنظر.
همچنین در برنامه ریزی برای فروش یک محصول، تکنیک 4P را فراموش نکنید.

 

توصیه سرمایه گذاری شماره 4:

زمانی که برای تولید محصول یا ارائه خدمات محصولی مطالعه میکنید،حتما به محصولات جایگزین و مکمل نیز توجه کنید.
بنا به تعریف کالاهایی که به طور کامل قابل تعویض با یکدیگر هستند را جانشین کامل می‌گویند. در واقع مصرف یک کالا میتواند جایگزین کالای دیگر شود. به عنوان مثال قهوه و چای تقریبا جانشین یا جایگزین یکدیگر هستند.
کالای مکمل به کالاهایی گفته می شود که به صورت تکمیلی و با هم مصرف شوند تا یک نیاز مشخص را برطرف سازند، مانند قندو چای، و یا مرکب و کاغذ و زینک در صنعت چاپ

به طور معمول افزایش قیمت یکی از کالای های مکمل باعث کاهش در میزان تقاضا برای کالای دیگر خواهد شد و برعکس کاهش قیمت یکی از کالاهای مکمل باعث افزایش در میزان تقاضا برای کالای مکملش میشود.

بنا براین برای بررسی رفتار صنعت چاپ بدیهی است بررسی کالاهای مکمل یا جایگزین اهمیت ویژه ایی دارند. مثلا:
صنعت نشر دیجیتال به عنوان جانشین نشر کاغذی
و یا
تولید مواد غذایی به عنوان مکمل کالای بسته بندی و . . .
بررسی رفتار در مصرف کاغذ نیز یکی از مطالعات پایه در صنعت چاپ است.


توصیه سرمایه گذاری شماره 5 ( بخش اول):

مخاطبین این توصیه بیشتر مسئولین و مقاماتی هستند که تصمیم گیری برای کمک به یک طرح سرمایه گذاری و یا توسعه و راه اندازی کسب و کار از وظایف آنها است، تا بتوانند به روش مناسب در این حوزه کمک کنند. توصیه ها خیلی ساده ولی کاربردی است (چون چند نفر از آنها عضو این گروه هستند مطالعه این مطلب خالی از لطف نیست، همچنین امیدوارم موجب کدورت خاطر نشود)
o همه ادعاها را جدی نگیرید.بسیاری اوقات متقاضیان، تصویر نادرستی از توانایی ها و برنامه های خود ارائه میکنند.برخی از آنها در صدد هستند که با بزرگ نمایی طرح خود امتیازات زیادی را از سازمان شما بگیرند.
o اهلیت متقاضی از جمله نکات بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرارگیرد. انطباق توانایی مالی،مدیریتی و فنی متقاضی با درخواست یا طرحی که دارد بسیار مهم است. همچنین بررسی سوابق اهمیت ویژه ایی دارد.کسی که قبلا طرحی را با موفقیت و به درستی اجرا کرده است و کارنامه قابل بررسی دارد بیشتر شایسته کمک است زیرا نشان داده است در بهره گیری از منابع توانایی لازم را داشته است. به این افرادکارت سبز بدهید. (یکی مرد جنگی به از صد هزار)
o شفاف باشید و براحتی نه بگویید. قرارنیست مسئولین و مدیران معجزه کنند. شما فقط در چارچوب قوانین و اختیاراتی که دارید میتوانید کمک کنید. بخصوص در مورد تسهیلات و وام به کسی قول ندهید. همه میدانند که تصمیم گیر نهایی بانک است.
o نتیجه یک سرمایه گذاری خوب ارتقاء کیفیت زندگی در جامعه است و همه آحاد جامعه مستقیم و غیر مستقیم از آن بهره میبرند.رعایت عدالت در تخصیص منابع به طرح های سرمایه گذاری یعنی حمایت از بهترین طرح هایی که امید موفقیت بیشتری دارند. "توزیع منابع برای آنکه احساس رضایت عمومی در یک رشته یا بین تعداد زیادی از افراد ایجاد شود" چیزی جز هدر دادن منابع نیست. به آینده فکر کنید،به فاصله کوتاهی همه فراموش خواهند کرد که شما و سازمان تان منابع را به مساوات بین همه تقسیم کرده اید ولی وجود یک واحد موفق که خیر و برکت آن برای کارکنان و کشور وجود دارد تا پایان عمر رضایت خاطرتان را فراهم خواهد آورد و باقیات خوبی هم هست.


توصیه سرمایه گذاری شماره پنج( بخش دوم):

o به آنچه که متقاضی خارج از جلسه در مورد شما فکر میکند نیز بیاندیشید. فراموش نکنید همه متقاضیان میدانند که عمر شما پشت صندلی که نشسته اید محدود است ولی مقررات و قوانین بعد از شما باقی میمانند. بنا بر این همکاری و مساعدت شما فقط در چارچوب قوانین و اختیارات قانونی تان، مفید خواهد بود وگرنه ممکن است نفر بعدی آن را باطل کند.
. به وجود مستندات بسیار اهمیت دهید و از متقاضیان بخواهید برنامه ها و خواسته های خود را به صورت مکتوب و بر اساس مستندات قابل دفاع ارائه دهد. وقتی برنامه ها و طرح ها نوشته میشوند بررسی آنها سهولت بیشتری پیدا میکند. همچنین فراموش نکنید اگر قرار باشد روزی در مقام دفاع از اقدامات خود بر آیید (بر فرض محال) هیچ ادعا و نقل قولی ارزش مستندات را نزد بازرسین و قضات نخواهد داشت.
. متاسفانه مدیران ارشد در سازمان های دولتی همواره با مشکل عدم همراهی شبکه بوروکراتیک تحت امر خود مواجه هستند. معمولا بیشترین مقاومت و مخالفت با برنامه های یک مدیر ارشد دولتی از ناحیه کارکنان سازمان او صورت میپذیرد. برگذاری جلسات با تمام رده های سازمان و خصوصا در سطح کارشناسان کمک موثری بر انتقال خواسته های شما به ایشان خواهد نمود. برخی اوقات خواسته ها و برنامه های شما با ترجمه نادرستی به همه سطوح سازمان میرسد. فراموش نکنیدکه آنچه را که میخواهید باید توسط افراد سازمان تان انجام شود. وقت زیادی را با آنها سپری کنید.
علیرغم تمام تذکرات و سختی های فوق، با شهامت و شجاعت، در جهت اهداف برنامه ریزی شده کشور در توسعه کسب و کار و سرمایه گذاری به متقاضیان کمک کنید. ممکن است به عنوان یک مسئول برای رعایت قانون و کمک به توسعه کشور تشویق نشوید ولی افتخار در انجام کار صحیح همواره رضایت خاطرتان را در پی خواهد داشت و فردایی بهتر برای فرزاندانمان رقم میزند.



اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 5 توصیه برای سرمایه گذاری در صنعت چاپ ۱۳۹۵ سه شنبه ۳۱ فروردين


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :