English

جایزه دروپا 2017 به آن سوکل (Anne Sokoll)اهدا شد

آرشیو خبر بازدید: 1318 کد مطلب: 3798  

جایزه دروپا 2017 به آن سوکل (Anne Sokoll)اهدا شد

Meprinter/ایپینا
محقق آلمانی با پایان نامه دکترای خود در مورد جنبش نویسندگان در GDR برنده شد.
۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد ساعت 12:13

جایزه دروپا 2017 به آن سوکل 36 ساله از دانشکده فلسفه دانشگاه هاینریش هاین از دوسلدورف رسید. این محقق آلمانی بابت پایان نامه دکترای خود در مورد «حلقه کارگران نویسنده در جمهوری دمکراتیک آلمان (GDR)، تاریخ، زیبایی شناسی و اقدام فرهنگی یک جنبش» این جایزه را دریافت کرد. این مراسم که با 6000 یورور پاداش نقدی همراه بود توسط کلاوس بولزا-شونمان (رئیس هیئت کوئنیگ & بائر AG و مدیر کمیته دروپا)، ورنر م. دورنشایدت (رئیس و مدیر عامل نمایشگاه دوسلدورف) و پروفسور دکتر آنا اشتاین بک (رئیس دانشگاه هاینریش هاین دوسلدورف) در روز 31 می 2017 در باشگاه صنعتی برگزار شد.

 

کلاوس بولزا-شونمان در سخنرانی تشکر آمیز خود، این کار را برنده جایزه امسال معرفی کرد، برنده ای که توسط هیئت داوری تعیین شده بود: «آن سوکل در کار خود یک مطالعه آکادمیک انجام داده و برای اولین بار به بررسی پس زمینه جنبش "کارگران نویسنده" در جمهوری دمکراتیک آلمان پرداخته است، او به دنبال این بوده که این حوزه ادبیات و دیگر جنبش های مرتبطی را که هزاران نفر در شکل گیری آن ها نقش داشته اند، در معرض نور قرار دهد.»

 

این پایان نامه که جایزه دروپا 2017 را دریافت کرده درباره چه موضوعی است؟ بسیاری از نویسندگان با پذیرش تفکر حزب اتحاد سوسیالیستی (SED) که در آن زمان بر جمهوری دمکراتیک آلمان حکم رانی می کرد در ادبیات خود مخالفت کردند، آن ها هم چنین مخالف این مساله بودند که به کارگران و کشاورزان آموزش دهند و جریان های سیاسی حزب را به آن ها یاد دهند. به همین دلیل در دهه 1950، SED به دنبال این برنامه بود که کارگران خودشان تحت شعار «قلمت را بردار» شروع به نوشتن کنند، آن ها به دنبال ایجاد یک ادبیات ناسیونالیستی سوسیالیستی برای GDR بودند. از نویسندگان حرفه ای خواسته شد که به کارخانه ها بروند و از زاویه دید خود به گزارش «سازمان دهی مجدد اجتماعی فوق العاده» بپردازند. این تصمیم در شهر بیترفلد در سال 1959 اعلام شد. به همین دلیل از جنبش کارگران GDR به عنوان «راه بیترفلد» یاد می شود.

 

در پی این ماجرا، بیش از 250 حلقه ادبی در GDR تشکیل شد. آن ها به نقطه تماس برای کسانی تبدیل شدند که تمایل به نوشتن داشتند و به این کار علاقه مند بودند. تحت هدایت نویسندگان و خبرنگاران با تجربه، نویسندگان غیرمتخصص در این حلقه ها نوشته های زیادی تولید کردند، کاری که البته در نهایت نتوانست خود را به عنوان ادبیات ملی تازه GDR اثبات کند. با این حال، تنوع گروه و مناطقی که این حلقه ها در آن ها واقع شده بودند، منجر به شکل دهی نوع و محتوای ادبیات آن حلقه می شد، به همین دلیل تحلیل آن ها به ما این امکان را می دهد که نسبت به زندگی و کار مردم در زمان GDR به بینشی متمایز دست پیدا کنیم.

 

بعد از اتحاد دوباره آلمان در سال 1989، بسیاری از حلقه های کارگران نویسنده منحل شد، تنها به لطف بعضی از فعالان بود که ادبیاتی که این حلقه خلق کرد به طور کامل از بین نرفت. برای مثال بخشی از این اسناد در زیرزمین پرورشگاه برلین شرقی مخفی شده بود. این آرشیو در مراحل اولیه برای پایان نامه دکترای آن سوکل  به یک انگیزه و یک گنجینه الهام بخش تبدیل شد، امری که منجر به دریافت جایزه دروپا امسال شد.

 

کلاوس بولزا-شونمان هم نظر کارشناسی هیئت داوری را مطرح می کند: «کار او نه تنها خواسته ضروری ادبیات و علوم فرهنگی را به شکل ظریف و پربار تحقق می بخشد» و هم اشاره می کند که این کار خواسته های انسانی را تا سطح بالاتری افزایش می دهد. او در ادامه می گوید: «امید است که دریافت جایزه دروپا 2017 توسط این پایان نامه دکترا باعث افزایش سرمایه انرژی و تعهد بیش تر نسبت به ارزیابی آکادمیک آلمان شرقی و غربی شود که امروز به بخشی از فرهنگ یاد بود یک آلمان واحد تبدیل شده اند.»

 

درباره برنده جایزه

آن سوکل در 16 ژوئن 1980 در کلن به دنیا آمد. بعد از امتحان پایان مدرسه، او به تحصیل در فلسفه آلمانی، رسانه و علوم سیاسی  و هم چنین «آلمانی به عنوان یک زبان خارجی» در دانشکده فلسفه دانشگاه هاینریش هاین در دوسلدورف پرداخت. در سال 2008، کارشناسی ارشد را با امتیازی متمایز به پایان رساند. در سال 2009 بود که او پایان نامه خود با نام «حلقه کارگران نویسنده در جمهوری دمکراتیک آلمان (GDR)، تاریخ، زیبایی شناسی و اقدام فرهنگی یک جنبش» را آغاز کرد. مباحثات موفقیت آمیز او در مارس 2016 ادامه پیدا کرد و پایان نامه او بالاترین رتبه را دریافت کرد. آن سوکل ازدواج کرده است و مادر یک پسر است. او در حال حاضر به عنوان مشاور علمی سردبیران انتشارات دانشگاه دوسلدورف فعالیت می کند و سخنران دانشکده فلسفه دانشگاه هاینریش هاین هم هست.

 

درباره جایزه دروپا

هر ساله، نمایشگاه دوسلدورف در دانشکده فلسفه HHU جایزه دروپای خود را به بهترین پایان نامه دکترا ارائه می کند. از سال 1978 تا به حال، این جایزه همراه با 6000 یورو مبلغ نقدی به تکریم کار درخشان افرادی  می پردازد که در دانشگاه دوسلدورف به فعالیت می پردازند و انتظارات و پایان نامه های این دانشگاه را ارتقا می دهند. جایزه دروپا هر سال توسط یک پنل متخصص متشکل از رئیس و نایب رئیس دانشگاه هاینریش هاین دوسلدورف، مدیر کمیته دروپا و رئیس و مدیر عامل نمایشگاه دوسلدورف اهدا می شود. 

 

 


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 جایزه دروپا 2017 به آن سوکل (Anne Sokoll)اهدا شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :