English

ده نویسنده برتر و الهام بخش زن

آرشیو خبر بازدید: 642 کد مطلب: 5937  

ده نویسنده برتر و الهام بخش زن

باکتاب آنلاین به نقل ازguardian
شاید در حقیقت کار درستی نباشد که به معرفی نویسندگانی از جنسیت و یا طبقه اجتماعی خاص بپردازیم، به این معنی که اشاره خاص به این مسائل خود نشان دهنده تبعیض است. اما، در این مطلب به مناسبت روز جهانی زنان، به افرادی اشاره خواهیم کرد در نویسندگی و همچنین زندگی الگویی درست بوده‌اند و نیاز است اسمشان به یاد آورده‌ شود. اخیرا در مصاحبه‌ای جناب گی تالس (نویسنده معروف امریکایی) در پاسخ به سوالی که از او پرسیده شده بود گفت که هیچ نویسنده زن الهام بخشی را نمی‌شناسد و همین مساله باعث اعتراضات بسیاری گردید و در نهایت ترند هشتگی‌ در توییتر آغاز شد که با عنوان ((زنانی که گی تالس باید بخواند)) در فضای مجازی همه‌گیر شد.
۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند ساعت 11:52

 

افراد زیادی می توانند در این لیست جای داشته باشند، اما تنها 10 نفر از زنانی که با نویسندگی خود فرصت پیشرفت را برای دیگران هم فراهم کردند را نام خواهیم برد و با توضیحی درباره هر‌کدام مقاله را به پایان می رسانیم.

دورس لسینگ : متولد 1919 

اولین رمانش در سال ۱۹۴۹ به نام «چمن آواز می‌خواند» در لندن منتشر شد و بعد به اروپا رفت و ساکن انگلستان شد. «دوریس لسینگ» در سال ۲۰۰۱ جایزه‌ پرنس استریاس اسپانیا را بخاطر دفاع از آزادی و جهان سوم از آن خود کرد، جایزه‌ای که تا به حال به نویسندگان مطرحی همچون گابریل گارسیا مارکز، ماریو بارگاس یوسا و پل آستر اهدا شده است. وی همچنین بخاطر نوشتن کتاب «زیر پوست من» جایزه‌ی«یادمان تیت بلک» را برده و یک بار هم جایزه‌ ادبیات بریتانیای «دیوید کوهن» را از آن خود کرده است. نام «دوریس لسینگ» امسال نیز در کنار نام نویسندگانی همچون «کارلوس فوئنتس» و «چینوئا آچه‌به» در لیست نهایی جایزه‌ بوکر قرار داشت.

 تونی موریسن : متولد 1939

آثار او تلفیقی از نقد اجتماعی را دربردارد و به خاطر فضای حماسی، دیالوگ‌های زنده و تصویر کردن شخصیت‌های سیاهپوست آمریکایی مشهور است. او نخستین زنِ سیاهپوستی بود که کرسی‌ای به نامِ خود در دانشگاه پرینستون داشت، او اولین زن سیاه‌پوست در میان تمام ملیت‌هاست که جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرده‌است. نخستین رمان وی، «آبی‌ترین چشم» در سال ۱۹۷۰ منتشر شد. رمان «محبوب» که تلاش غم‌بار مادری به نام مارگارت را برای نجات دخترش از زیر یوغ برده‌داری، روایت می‌کند، در سال ۱۹۸۸ میلادی برنده جایزه پولیتزر شد.

 

 

ارسلا لوگوین : متولد 1929

 

 نویسندهٔ فمینیست سبک علمی–تخیلی بود. لوگویین یکی از نویسندگان شاخص سبک علمی-تخیلی فمینیستی است. لو گویین در عرصه‌های رمان، شعر، داستان کودکان و جستارنویسی طبع‌آزمایی کرده‌است، اما بیشترین شهرتش به خاطر داستان‌های علمی‌تخیلی و فانتزی‌هایی است که به شکل داستان کوتاه یا رمان نوشته‌است. او که اولین داستان‌هایش را در این‌گونه ادبی در دهه ۱۹۶۰ به چاپ رساند، اکنون یکی از مهم‌ترین نویسندگان داستان‌های علمی‌تخیلی محسوب می‌شود. یکی از مشهورترین آثار لو گویین داستان علمی–تخیلی دست چپ تاریکی (۱۹۶۹) است که به جامعه‌ای بدون جنس می‌پردازد. مجموعه چهارگانهٔ دریای‌زمین (۱۹۹۰–۱۹۶۸) از جمله آثار علمی–تخیلی او است. وی چندین بار برندهٔ جایزه‌های هوگو و نبیولا شده‌است.  مشهورترین آثار لو گویین علمی تخیلی هستند، اما او آثاری گوناگون شامل بیش از ۱۹ رمان علمی–تخیلی و خیال‌پردازی؛ ۹ جلد داستان کوتاه، مقالات، ترجمه، ۱۳ کتاب کودکان و شعر آفریده‌است.

 

 

 ویرجینیا وولف : متولد 1882 

 

بالاتر از هر چیزی دغدغه ویرجینیا وولف این بود که با واژه‌ها هیجان، درد، زیبایی و ترس‌های دوران مدرن را به تصویر بکشد. وولف در سال ۱۸۸۲ در انگلستان به دنیا آمد و خودش را در تقابل با هزاران فرضیه کهنه و خودپسندانه ادبیات قرن نوزده انگلیس نویسنده مدرنیست می‌شناخت. متوجه شد که دوران جدید با تحولات عمیق شهرنشینی، فن‌آوری، جنگ‌افزارها، مصرف‌گرایی و خانواده نیاز به نویسنده‌ای متفاوت دارد. ویرجینیا وولف هم مثل جیمز جویس و مارسل پروست نویسنده خلاق و خستگی‌ناپذیری بود که به دنبال فرم‌های ادبی تازه می‌گشت که حق مطلب را درباره پیچیدگی وجدان مدرن ادا کنند. آثار و مقاله‌های او نیروی خاصی در انتقال شور و هیجان زندگی در قرن بیستم دارند. وولف از مهمترین مشاهده کننده‌های ادبیات انگلیس بود. شاید بهترین قطعه کوتاهی که به نثر نوشت مقاله مرگ شب‌پره باشد که در سال ۱۹۴۲ منتشر شد. مشاهدات وولف که در اتاقش نشسته و شب‌پره‌ای را تماشا می‌کند که در قاب پنجره گیر کرده است.

 

 

کلریک لیسپکتور : متولد 1920 

 

لیسپکتوردر ۱۹۲۰ در اوکراین زاده شد و دو ماه بعد خانواده برای فرار از جنگ جهانی عازم برزیل شدند. او بعدها در خبرگزاری برزیل مشغول به کار شد و در سال ۱۹۴۳ اولین رمانش «نزدیک به قلب وحشی» را منتشر کرد که به خاطر سبک نوآوارنه‌اش جوایز زیادی را نصیب او کرد. او اکنون مهم‌ترین نویسنده یهودی پس از کافکا شناخته می‌شود. اولین رمانش با نام نزدیک به قلب وحشی در سال ۱۹۴۳ منتشر شد. سبک این رمان بسیار نوآورانه بود به‌گونه‌ای که برنده جایزه آرانها برای بهترین رمان اول شد. بسیاری از منتقدان بیان کردند که صدایی منحصربفرد در ادبیات پرتغالی پا به عرصه وجود گذاشته‌است. نگاه او به شخصیت و روایتش از شخصی‌ترین و داخلی‌ترین وجوه زندگی یادآور سبک جیمز جویس و ویرجینیا وولف بود.

 

 

چیماماندا گزی ادیشی : متولد 1977

رمان نویس، نویسنده ی ادبیات غیرداستانی و داستان کوتاه اهل نیجریه است. ادیشی در رشته ی داروسازی در دانشگاه نیجریه تحصیل کرده است. او در سال 2003، موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته ی نویسندگی خلاق از دانشگاه جان هاپکینز شد و در سال 2008، فوق لیسانس خود را در رشته ی مطالعات آفریقا از دانشگاه ییل گرفت. ادیشی در نیجریه، کارگاه های نویسندگی برگزار می کند و در ایالات متحده زندگی می کند.

 

 

مارگرت اتوود : متولد 1929

مارگارت اتوود متولد ۱۹۳۹ است. او فعالیت ادبی خود را در کسوت یک شاعر آغاز کرد و تاکنون ۶۰ کتاب برای بزرگسالان و کودکان به چاپ رسانده است. او چند کتاب شعر اپرا، فیلمنامه تلویزیونی و رمان گرافیکی هم در کارنامه‌اش به ثبت رسانده است. اتوود سال ۲۰۰۰ پس از سه بار راه یافتن به مرحله نهایی نامزدی «من بوکر»، با رمان «آدمکش کور» موفق به کسب این جایزه مهم شد. این شاعر، داستان‌نویس و نویسنده آثار کودک، اکنون یکی از سرشناس‌ترین نویسندگان و منتقدان ادبی کاناداست و جایزه‌های معتبر ادبی فراوانی را در کارنامه ادبی خود ثبت کرده است. او علاوه بر «من بوکر»، در سال ۱۹۸۵ جایزه ادبی «آرتور سی‌کلارک» را از آن خود کرد. جایزه دولتی ادبیات کانادا، جایزه «گیلر» و جایزه «ایمپک دوبلین» از دیگر جایزه‌های مهم ادبی هستند که کارنامه حرفه‌ای «اتوود» را مزین کرده‌اند. از این نویسنده آثار متعددی از جمله رمان‌های «قصه‌ ندیمه»، «عروس فریبکار»، «گریس دیگر»، «آدمکش کور» و «اوریکس و کریک» به زبان فارسی ترجمه شده‌اند.

 

زادی اسمیت : متولد 1975

زادی اسمیت به عنوان یکی از بهترین زن داستان‌نویس صاحب‌سبک بریتانیایی شناخته شده و نامش در سال ۲۰۰۶ در میان ۱۰۰ نفر از پرنفوذترین افراد قرار گرفت. او که شهرت خود را مدیون رمان پرفروش «دندان‌های سپید» منتشرشده در سال ۲۰۰۰ است که برای نوشتن این اثر برندهٔ جایزهٔ اورنج سال ۲۰۰۶ شد و کتابش در شمار ۱۰۰ کتاب برتر مجلهٔ تایم از سال ۱۹۲۳ تا ۲۰۰۵ جای گرفت. رمان بعدی او «امضافروش» که دربارهٔ مردی است که با جمع‌آوری و فروش امضای چهره‌های مشهور زندگی می‌کند از دیگر آثار تحسین‌شدهٔ اوست.

 

 

النا فرانته : متولد  1943 

 وی به‌صورت ناشناس فعالیت می‌کند. کتاب‌های فرانته تاکنون به چندین زبان از جمله انگلیسی، فرانسه، آلمانی، هلندی، اسپانیایی و فارسی در بیش از ۳۹ کشور ترجمه شده‌است. خوانندگان در کتاب‌های او، که معروفترین آنها رمان‌های ناپلی است، دربارهٔ هویت، تمایلات سرکش، عشق، خانواده و دوستی؛ قدرت و زیبایی مسحورکننده‌ای کشف می‌کنند، حال آن‌که همهٔ این‌ها در یک زمینه اجتماعی همچون کلافی درهم پیچیده شده‌اند.

 

 

 

آنجلا کارتر: متولد 1949 

او را بیشتر بخاطر کتاب «تالار خونین» که در سال ۱۹۷۹ چاپ شد بیاد می‌آورند. در سال ۲۰۰۸ روزنامه تایمز کارتر را در رده دهم ۵۰ نویسنده برتر بریتانیایی بعد از جنگ جهانی دوم قرار داد. در سال ۲۰۱۲ «شبی در سیرک» به عنوان بهترین برنده ادوار جایزه یادبود جیمز تیت بلاک انتخاب شد.

 

 


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 ده نویسنده برتر و الهام بخش زن ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :