پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ ایران
ماموریت ویژه رئیس جمهور به معاون اول

روزهای گذشته شاهد دستور ریاست محترم جمهوری طی نامه ای به معاون اول خود جناب آقای جهانگیری بودیم ؛ که به سه برنامه جامع اصلاح نظام بانکی ، توسعه بازار و سرمایه و سامان بخشیدن به بدهی های دولت اشاره فرموده اند.

 خواسته های بخش خصوصی کشور ، همان گونه که در روز صنعت ، صنعت گران کشور اعلام کردند  باور به وجود بحران و حل معضل بحران در صنعت است که تنها از عهده یک قوه خارج  و  همت والای هر سه قوه را  می طلبد ، تا  قوه قضائیه امنیت سرمایه گذاری را افزایش دهد ، قوه مقننه نیز مقررات و قوانین شفاف و به روز را تصویب و در اختیار دولت و بخش خصوصی قرار دهد و دولت وظایف نظارتی و حاکمیتی خود را در کمک به رونق اقتصادی تقویت کند ، تا ضمن توجه به سرمایه های اجتماعی و نیروی انسانی ، زمینه برای جلوگیری از رشد فساد و رانت اقتصادی هموار شود  و ضمن نظارت و تسهیل دسترسی بنگاه های تولیدی به منابع بانکی ،  حذف رابطه سالاری ، برخورد قاطع و قانونی با میلیاردها دلار قاچاق کالا ، ایجاد فضای رقابتی حداکثری برای تولیدکنندگان ، ضمن اینکه با توجه به اقتصاد دولتی " 80 درصدی"  در کشور ، بخش خصوصی نمی تواند خود را بی نیاز از حمایت و هدایت های دولت بداند.

علاوه بر ظرفیت های بخش خصوصی کشور ، به فکر جذب و استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاری خارجی  و آماده نمودن فضای داخلی در کشور برای  جلب سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج و جذب منابع نیروی انسانی متخصص هموطن در آن سوی آبها ، باشیم.

دیگر خواسته صنعتگران ، حمایت نظام مالیاتی از بخش تولید و اجرایی نمودن سهم 30 درصدی تولید از قانون هدفمندی یارانه ها که تاکنون معطل مانده است.

از دیگر مشکلات بخش صنعتی و تولیدی کشور ، عدم حمایت بانک ها از واحدهای  تولیدی است که بانک ها به هیچ عنوان به وظیفه ذاتی خود که پشتیبانی از سرمایه گذاری صنعتی و تولید کشور می باشد ، عمل نکرده و متاسفانه بانک ها به سمت تبدیل شدن به قدرت اقتصادی و مافیایی می روند که دولت می بایست حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع نشان دهد و سریعاً به دنبال اجرای قوانین موجود باشد و در صورت نیاز ، قوانین جدید که خط مشی و رویکرد بانک ها در خدمت به صنعت و تولید  را وضع کند.

در تایید گفته های این حقیر ، رئیس بانک مرکزی و مدیران ارشد دولت ، بارها اولتیماتوم و بخشنامه صادر کردند ، اما هیچ کدام از بانک ها بر اساس این دستور العمل و بخشنامه ها عمل نکردند.

یکی از دلایل عدم اجرای  دستورات بانک مرکزی توسط بانک ها وجود آمارها در بخش صنعت و تولید کشور ، حاکی از عدم  بازگشت سرمایه به این بخش ها  می باشد و  شاهد هستیم  که صنعت گران و کشاورزان پیوسته از شرایط موجود گله مند و ناراضی هستند.

مورد دیگر بوروکراسی و پیچ و خم های اداری در صدور پروانه و موافقتنامه های اصولی و قوانین دست و پا گیر موجب می شود سرمایه گذار بخش خصوصی تمایلی برای ورود به این عرصه نداشته باشد.

در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب  سال "همدلی و همزبانی"  تعیین شد ، در زیر مجموعه دولت (( بانک ها و مسئولان اقتصادی ))  این  "همدلی و همزبانی"  دیده نمی شود و همانگونه که اشاره شد بانک ها از اجرای دستورات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار سر باز می زنند!

اگر خاطر مبارکتان باشد رئیس دولت قبل هم در طول 8 سال مرتباً از عملکرد بانک ها اظهار نارضایتی می کردند ، همانگونه که رئیس جمهور جناب روحانی نیز شدیداً از عملکرد بانک ها ناراضی اند!

نکند ، خدای ناکرده آن مافیایی که اشاره شد ، شکل گرفته و بانک ها   کار را تا جایی پیش ببرند که همانگونه که در مقاله قبل عرض کردم احتیاج به حکم حکومتی احساس شود!!.

آقای نماینده ویژه رئیس جمهور : اگر قصد نیل به سمت توسعه دارید ، سالهاست گفته شده دولت گرفتار ساختار ناکارآمد اداری می باشد. دولت هر روز بزرگتر و ناکارآمدتر می شود که این ساختار ضررهای بسیاری را متوجه اقتصاد کرده است ، همین دولت شما یکی از انتقاداتش بر دولت قبل ، استخدام جدید و مدیریت نشده بود ، بزرگوار شما حالا  به اصطلاح  مدیریت شده ، همان اشتباه را تکرار می کنید.

اگر چاق شدن و بزرگتر شدن بدنه  دولت بد است ، که هست ، به شرطی می توانید  ادعای  مدیریت   کنید که  آمار دهید 10  نفر بازنشسته

 داشته ایم  و  5  نفر استخدام کردیم ، تا اندام دولت متناسب شود.

در انتها ، دولت باید اعتماد خود را نسبت به بخش خصوصی افزایش دهد ، زیرا این میزان تا نقطه مشترک "نزدیکی دولت و بخش خصوصی" فاصله زیادی دارد ، یکی از دلایل این عدم اعتماد و واگذار نشدن دارائی های خود به بخش خصوصی و انجام حمایت عملی از قانون خصوصی سازی است ، تا شاهد افزایش حضور بخش خصوصی در اقتصاد باشیم ، و برای رسیدن به نظرات مشترک و " همدلی و همزبانی" بین دولت و بخش خصوصی تلاش شود و از ظرفیت های این بخش استفاده مطلوب تری به دست آید و شاهد موفقیت در ماموریت تان از طرف رئیس جمهور محترم باشیم ، نکند این ماموریت شما مانند مبارزه با مفاسد سوت و کور باشد!!!    

منتشر شده توسط ایپینا/غلامرضا شجاع در تاریخ ۱۳۹۴ سه شنبه ۳۰ تير
کدخبر:1407منبع:ایپینا/غلامرضا شجاعتاریخ انتشار:۱۳۹۴ سي تيرلینک خبر: http://www.www.baketabonline.ir/Pages/News-1407.aspx