پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ ایران
پرداخت 60 میلیارد تومان تسهیلات به رسته‌های فرهنگ هنر و رسانه/ بانک‌ها سنگ‌‌اندازی نکنند!

افسر موم‌وندی، از پرداخت 60 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات کرونایی به فعالان بنگاه‌های اقتصادی فرهنگ، هنر و رسانه خبر داد و گفت: موسسات انتشاراتی، بیشترین مبلغ درخواست تسهیلات را در سامانه کارا به ثبت رسانده‌اند.

 افسر موم‌وندی، نماینده معاون توسعه‌ و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره میزان ثبت درخواست صاحبان کسب‌و‌کار‌های فرهنگ، هنر و رسانه در سامان کارا برای دریافت تسهیلات کرونایی، بیان کرد: بعد از اعلام ستاد اقتصادی مقابله با کرونا مبنی بر اعطای تسهیلات به کسب‌وکار‌های آسیب‌دیده از کرونا تا امروز در مجموع، 17 هزار و 668 پرونده درخواست تسهیلات کرونایی در سامانه کارا به ثبت رسیده‌ و 445 میلیارد تومان تسهیلات درخواست شده‌است. متاسفانه از این میزان فقط 60 میلیارد و 500 میلیون تومان به متقاضیان تخصیص پیدا کرده‌است.    
 
وی با اشاره به میزان ثبت تقاضای ناشران و کتاب‌فروشان در سامانه کارا، افزود: 197 موسسه انتشاراتی، تقاضای دریافت 25 میلیارد تومان تسهیلات را در سامانه ثبت کرده‌اند که از این میزان فقط 3 میلیارد و 500 میلیون تومان محقق شده‌است. زیررسته‌های فرهنگ، هنر و رسانه، با ادبیات  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعریف شده‌ و کتاب‌فروشان به سه زیر‌رسته فروش عمده، خرده فروش کتاب و لوازم وابسته تقسیم شده‌اند. مجموع درخواست‌ کتاب‌فروشان در دو زیر‌رسته فروش عمده و خرده‌فروشی کتاب، 212 پرونده ثبت و 417 شاغل در این بنگاه‌ها ثبت شده‌است.
 
نماینده معاون توسعه‌ و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از مجموع 15 میلیارد تومان درخواست کتاب‌فروشان، 5 میلیارد تومان محقق شده‌است. چاپخانه‌داران نیز رسته‌های مختلفی دارند اما در زیررسته کلی چاپخانه در سامانه کارا 453 تقاضا ثبت‌شد که 2664 شاغل در این بنگاه‌های متقاضی، مشغول به فعالیت می‌کنند. چاپخانه‌داران 42 میلیارد تومان تسهیلات کرونایی را درخواست کرده‌اند که 6 میلیارد و 400 میلیون تومان محقق شده‌است.   
          
موم‌‌وندی از احصاء 39 هزار و 496 شغل از مجموع 17 هزار و 668 پرونده متقاضی تسهیلات کرونایی خبر داد و با اشاره به مشکلات  متقاضیان برای دریافت تسهیلات، افزود: مشکل عمده متقاضیان برای دریافت تسهیلات وجود ضوابط سخت‌گیرانه شعب بانک است که با وجود دستور‌العمل ستاد اقتصادی مقابله با کرونا، ضوایط جاری خود را برای اعطا تسهیلات اعمال می‌کنند. براساس اعلام ستاد اقتصادی مقابله با کرونا، متقاضیان برای دریافت تسهیلات به ارائه ضامن، سند و وثیقه نیست، بلکه یک فقره چک و یا سفته کافی است اما براساس گزارش‌های ارائه شده از سوی فعالان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، ارائه گزارش گردش حساب و معرفی ضامن معتبر را جزو ضروریات تخصیص تسهیلات اعلام می‌کنند. این شرایط، جریان ارائه تسهیلات و پیشگیری از آسیب‌ بیشتر به کسب‌وکار‌‌های حوزه فرهنگ، هنر و رسانه را کُند کرده‌است.

وی با اشاره به بیشترین و کمترین، تقاضای ثبت شده در سامانه کارا ازسوی صاحبان کسب‌و‌کار‌های حوزه  فرهنگ، هنر و رسانه، بیان کرد: موسسات انتشاراتی، بیشترین مبلغ درخواست تسهیلات را در سامانه کارا به ثبت رسانده‌اند و چاپخانه‌ها در ردیف دوم و موسسات فرهنگی نیز در رتبه سوم قرار دارند. بیشترین آمار اشتغال در موسسات فرهنگی و چاپخانه‌ها نیز به ثبت رسیده‌است. کتاب‌فروشی‌ها نیز 21 میلیارد تومان درخواست قبت کرده‌‌اند.   

موم‌وندی با اعلام خبر تمدید مهلت ثبت درخواست تسهیلات کرونایی در سامانه کارا تا پایان مرداد‌ماه، گفت: از فعالان فرهنگی و رسانه‌ای می خواهیم تا نهایت 25 مرداد‌ماه به ثبت تقاضای خود اقدام کنند تا برای ویرایش و اصلاح احتمالی فرصت داشته باشند.  

وی  درباره تفاوت تعریف و تقسیم‌بندی زیر رسته‌های فرهنگ، هنر و رسانه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تقسیم‌بندی‌ و تعاریف براساس بنگاه‌های ثبت شده در سازمان تامین اجتماعی وجود داشته البته تعاریف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از زیر‌رسته‌های حوزه‌های فرهنگ، هنر و رسانه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال شده‌است. اما ملاک اطلاعات سازمان تامین اجتماعی برای  احراز کد کارگاه ملاک قرار می‌گیرد که در سامانه کارا نیز درج شده‌است. درصدد هستیم رسته‌های فرهنگ، هنر و رسانه را در شورای عالی اشتغال و شورای عالی آمار به ثبت برسانیم.

منتشر شده توسط ایبنا در تاریخ ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۹ مرداد
کدخبر:5668منبع:ایبناتاریخ انتشار:۱۳۹۹ نوزدهم مردادلینک خبر: http://www.www.baketabonline.ir/Pages/News-5668.aspx