English

تأثیر کتابخانه های تخصصی در صورت همپوشانی کتابها با خلاء‏های دانشی صنف

آرشیو خبر بازدید: 3078 کد مطلب: 1633  
واکاوی طرح کتابخانه های تخصصی چاپ (3)؛

تأثیر کتابخانه های تخصصی در صورت همپوشانی کتابها با خلاء‏های دانشی صنف

خبرگزاری ایپینا
داریوش مطلبی، رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 5 ( مرکز تخصصی چاپ و نشر) در گفتگویی با خبرنگار ایپینا، در خصوص طرح کتابخانه های تخصصی اظهار داشت: برای تاثیرگذاری کتابخانه‏ها لازم است مجموعه کتابخانه با نیازها و خلاء‏های دانشی صنف و شاغلان در آن همخوانی داشته باشد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۵ مهر ساعت 16:12

در ادامه بررسی طرح  کتابخانه های تخصصی چاپ با داریوش مطلبی، رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 5 ( مرکز تخصصی چاپ و نشر)به گفتگو نشسته ایم تا نظر ایشان را در این خصوص جویا شویم.

 

راه اندازی کتابخانه های تخصصی چه اندازه ضرورت امروز صنعت چاپ است؟

امروز در عصری زندگی می کنیم که آموزشهای موجود در مدارس و دانشگاهها، به تنهایی نمیتوانند تضمین کننده آینده بهتری برای فراگیران و جامعه باشند، چرا که دانش به سرعت درحال تغییر است و آنچه ما امروز یاد میگیریم لزوما با نیازهای فردای ما همخوان نیست. بنابراین آنچه ما یاد میگیریم زمانی به درد خواهد خورد که در آینده با استفاده از مراکز اطلاعاتی و کتابخانهها به روز شوند. بنابراین رمز موفقیت در کسب دانش در دنیای کنونی یادگیری مادامالعمر است، همانطور که هر روز ما با نیاز جدیدی مواجه میشویم دسترسی به دانش جدید هم ضروری است و کتابخانهها در مفهوم عام و کتابخانههای تخصصی در مفهوم خاص در راستای تامین این نیاز ایجاد میشوند و استفاده از آنها توسط متخصصان و کارشناسان به ارتقا دانش این افراد کمک میکند.

راه اندازی کتابخانه تخصصی در اتحادیه ها، تاثیر در آموزش و پژوهش صنعت چاپ دارد؟

برای تاثیرگذاری کتابخانهها لازم است مجموعه کتابخانه با نیازها و خلاءهای دانشی صنف و شاغلان در آن همخوانی داشته باشد و اطلاعات کافی از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه، به روشهای مختلف از طریق تولید تازههای کتابخانه، شبکههای اجتماعی، اینترنت و... در اختیار متخصصان و شاغلان صنف قرار گیرد. وگرنه صرف وجود کتابخانه نه در اتحادیه و در هیچ جایی به درد نمیخورد. برنامهریزی اتحادیههای برای اشاعه و دسترسپذیری دانش و همچنین وجود منابع اطلاعاتی مناسب در کتابخانههای تخصصی و همچنین استفاده راحت و خدمات رسانی مناسب در استفاده از کتابخانه و تاثیر گذاری آن موثر خواهد بود.

آیا بهتر نبود به جای راه اندازی این کتابخانه های در اتحادیه، مراکز علمی کاربردی دایر استانهاد دایر می شد؟

نه کتابخانه میتواند جای آموزشهای دانشگاهی را بگیرد و نه دانشگاه میتواند جایگزینی برای کتابخانهها باشد. اعتقاد دارم در مراکز استانها بایستی کتابخانههایی با منابع آموزشی و ترویجی مناسب و همچنین خدماترسانی درخور راهاندازی شود و درکنار کتابخانه، آموزشهای مهارتی مناسب در قالب دورههای کوتاه مدت در اختیار شاغلان صنعت قرار گیرد. راهاندازی مراکز علمی و کاربردی را به دلیل پایین بودن متقاضیان و همچنین اساتید شایسته در مراکز استانها به صلاح نمی دانم.

آیا کتابهای ارسال شده مطابق با نیازهای تخصصی دست اندرکاران چاپ است؟

متاسفانه فهرستی از کتابهای عرضه شده ندارم ولی امیدوارم منابعی کاملی باشند و با کمک خود اتحادیهها تکمیل شوند.

در این خصوص اگر مطالب دیگری مدنظرتان است بفرمایید.

لازم است به این نکته اشاره کنم، متاسفانه بر خلاف کشورهای پیشرفته،  فراگیران ما در ایران و در اکثر کشورهای در حال توسعه تصور میکنند صرف اخذ مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد از سوی آنها به معنی آن است که آنها دانش مکفی را برای کار در بلند مدت دارند، در حالیکه در کشورهای توسعه یافته دانش ارائه شده در مراکز دانشگاهی، تنها پایه یادگیریهای بعدی آنهاست و شاغلان در مراکز صنعتی و غیر صنعتی دائم باید خود را روزآمد کنند و دانش خویش را بسته به نیاز شغلی خویش ارتقا دهند. این توسعه و ارتقا تنها از طریق کتابخانهها و در سایه تفکر آموزش مستمر و مادامالعمر امکان پذیر است.


اخبار مرتبط با این خبر


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :