English

برخورد جدی با دست ناپاکان اقتصادی

آرشیو خبر بازدید: 2856 کد مطلب: 1925  

برخورد جدی با دست ناپاکان اقتصادی

ایپینا/غلامرضا شجاع
کارشناسان اقتصادی ، راهکارهای مبارزه با فساد اقتصادی را در اصلاح ساختار اقتصادی ، همراه با کوچک سازی دولت (بنا به اعلام رسمی پژوهشگر آموزش و پرورش توسعه انسانی ، عصر ایران آقای مرتضی نظری در حال حاضر بیش از 440 هزار نفر به عنوان مدیر در دستگاههای اجرایی کشور اشتغال به کار دارند
۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۱ آبان ساعت 08:55

  کارشناسان اقتصادی ، راهکارهای مبارزه با فساد اقتصادی را در اصلاح ساختار اقتصادی ، همراه با کوچک سازی دولت (بنا به اعلام رسمی پژوهشگر آموزش و پرورش توسعه انسانی ، عصر ایران آقای مرتضی نظری در حال حاضر بیش از 440 هزار نفر به عنوان مدیر در دستگاههای اجرایی کشور اشتغال به کار دارند. این در حالی است که تعداد کارمندان دولتی درکشور ژاپن ، با جمعیت 127 میلیونی جمعاً 330 هزار نفر است . اما در ایران با 75 میلیون جمعیت ، 5/1 برابر کل کارمندان ژاپن فقط مدیر داریم. ضمن اینکه طبق آخرین آمارها در حال حاضر در کشور حدود3600 سازمان و دستگاه اجرایی ، نزدیک به 4 میلیون کارمند حقوق بگیر و 5/4 میلیون نفر بازنشسته مستمری بگیر وجود دارد(.

پس ، میتوان نتیجه گرفت ، هر چه پیکره دولت بزرگتر شود ، زمینه رانت و فساد نیز بیشتر و بزرگتر خواهد شد. از این رو با توجه به فربه شدن بدنه دولت در ساختار اقتصادی، امر مبارزه با فساد را کار بسیار سنگین و سختی می نماید.

     اولین گام برای اصلاح ساختار اقتصادی ، کوچک سازی دولت، شفافیت قانون و برخوردهای جدی با مفسدان و دست ناپاکان اقتصادی می باشد.سازمان بین المللی بررسی فساد در جهان ،که مقر آن در برلین آلمان است ، در آخرین گزارش خود در سال 2014 اعلام داشته ، از بین 175 کشور جهان از جهت فساد اقتصادی ، رتبه 137 را حائز شده ، یعنی هر چه عدد مورد نظرکمتر باشد فساد اقتصادی در آن کشور کمتر بوده است. به اعتراف همه بزرگان اقتصاد ، فساد اقتصادی در جامعه ، یکی از نشانه های توسعه نیافتگی و جهان سومی بودن به شمار می رود.

دو موضوع مهم در ایجاد فساد نقش اساسی دارند ، یکی ریشه های فرهنگی و دیگری ریشه های اقتصادی است. به صورت معمول فساد در بخش هایی دیده میشود که یا پول زیاد یا مجوزهای طلایی در آن وجود داشته باشد. که به گفته یکی از مسئولین دولت تدبیر و امید ، در 3 محل همواره شاهد فساد هستیم : اول بانکها ، دوم بخشهایی که مجوز یا امضاء های طلایی در آنجا صادر میشود . ( مانند شهرداری ها، گمرکات و ....) ، سوم بخش هایی که تخصیص بودجه را در اختیار دارند. و اینکه چرا در کشور ما ریشه کن نمیشود؟،  بلکه بیشتر و پیچیده تر و گستاخ تر می شوند چون اکثر رانت خواران از وابستگان قدرت هستند و بعضی مواقع  وقتی به سوابق آنان نگاه می کنید حتی بعضی از آنان جانباز، اسیر و یا بچه جبهه و جنگ بوده اند. که به نظر این حقیر می بایست خیلی شدیدتر با این افراد برخورد کرد ، زیرا علاوه بر اینکه آبروی خود را با دست ناپاکی از بین می برند ، با آبروی نظام مقدس جمهوری اسلامی بازی نموده و مظلومیت سایر جانبازان، اسرای سرافراز و فداکاری های بچه های جبهه و جنگ صدمه زده و آنانرا زیر سوال می برند. در چین کمونسیت که اعتقاد به مبدأ ندارند ، برعکس آنان ،  ما که به خدا و پیامبران و  14 معصوم ، که الگوهای رفتاری  تمام تاریخ بشریت هستند اعتقاد داریم تفاوت رفتاری فرسنگها فاصله دارد. حتی می شود  این گونه گفت ،که خطای یکی از همین افراد به جز  لطمه به خود به اعتقاد  عمومی و در نهایت به دین هم ضربه می زند و می بایست خیلی شدیدتر از چین کمونسیت با این مفسدان برخورد کرد. وقتی وهابیت با کمترین دزدی ، دست را قطع می کند و چین با مفسدان اقتصادی در شدیدترین حالت ممکن و تا حد اعدام نیز پیش میرود، چرا در نظام مقدس  خصوصاً در یه دهه گذشته ، اول قبح  اعتیاد و بعد قبح  دورغ گفتن و در چند سال اخیر دست درازی و  دزدی هم قباحتش روز بروز از بین رفته است ، ما داریم به کجا می رویم؟. زمانی که موضوع فساد در جامعه گسترش پیدا کند، قبح آن نیز به مرور شکسته خواهد شد و این موضوع سبب گسترش هر چه بیشتر آن خواهد گردید، تا جایی که صدای رئیس جمهور محترم هم در می آید و صراحتاً می فرمایند(( نگوئید زیر میزی، بگوئید رو میزی)).

      معنای این گفته رئیس محترم جمهور این است که فساد در حال آشکار شدن و گسترش یافتن است و همگان نیز این مسئله را قبول کرده اند.

آقای رئیس جمهور ، تا زمانی که اختلاف طبقاتی وحشتناک وجود دارد ، تا زمانی که رفاه و تأمین اجتماعی در جامعه در سطح پایین قرار دارد ، بالطبع فساد اقتصادی در آن جامعه افزایش خواهد یافت. فساد موجب زیان های بلند مدت از جهت روانی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و حتی برای یک اقتصاد ، میزان ریسک سرمایه گذاری را در جامعه افزایش خواهد دادو جامعه ای که آلوده به فساد است، در آن جامعه سرمایه گذار ریزش شدید خواهد داشت. رهبر معظم انقلاب به صراحت فرمودند که ، ( فساد اقتصادی با سمینار حل نمی شود و نیازمند برخورد قاطع است ، نه  اینکه فرد گرسنه را به خاطر  چند صدهزار تومان دستش را قطع کنید و دزدان میلیاردر را 4 سال زندان دهید) . قوانین نیاز به شفافیت دارند- قطع وابستگی به منابع خدادادی، شایسته سالاری، خصوصی سازی اجرایی شود تا این غده سرطانی فساد از بین برود .


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 برخورد جدی با دست ناپاکان اقتصادی ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۱ آبان


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :