English

اقتصاد کشور در پسابرجام نیازمند جذب سرمایه گذاران خارجی است

آرشیو خبر بازدید: 3902 کد مطلب: 1940  

اقتصاد کشور در پسابرجام نیازمند جذب سرمایه گذاران خارجی است

غلامرضا شجاع
آنچه مسلم و مورد توافق همه اقتصاددانان کشور است ، اولویت و مهمترین نیاز اقتصاد در حال حاضر جذب سرمایه گذاری خارجی است ، زیرا سرمایه گذاری در زمینه های مختلف صنایع ، می تواند یکی از راه های اساسی برای جهش اقتصادی در پساتحریم باشد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۵ آبان ساعت 10:04

 تزریق سرمایه و انتقال دانش نوین و فناوری جدید به حوزه های مختلف صنایع کشور ضمن اصلاح نظام مدیریتی و تبادل تجربه های اقتصادی موجب احیا و خارج نمودن صنعت کشور از بحران میشود. ضمن اینکه سرمایه گذاری ، می بایست مدیریت شود که در کدام حوزه هایی وارد شود تا موجب صدمه زدن به تولید داخلی نگردد و طرح هایی که موازی کاری و موجب رقابت با تولید کننده داخلی می شود به هیچ وجه نباید از سرمایه و سرمایه گذار خارجی استفاده کرد.

     از طرفی سرمایه گذار خارجی و حتی سرمایه گذار داخلی در جایی سرمایه گذاری می کنند ، که ثبات اقتصادی ، تضمین و بیمه سرمایه ، در بستری امن وجود داشته باشد ، تا سرمایه گذاران با اطمینان خاطر از بازگشت و حفظ سرمایه شان اقدام کنند.

همانگونه که در زمینه سیاست خارجی اطمینان ، اعتماد و بهبود ارتباطات بین المللی به وجود آورده ایم ، نیازمند امنیت و ثبات اقتصادی نسبت به گذشته هستیم و این امنیت چه برای سرمایه گذاری خارجی چه برای سرمایه گذار داخلی می بایست فراهم آید.

      از نکات حائز اهمیت دیگر جهت سرمایه گذاری خارجی ، توجه و نرخ تورم در محل سرمایه گذاری است ، هر چند دولت تدبیر و امید موفق شده است تورم بیش از 40 درصدی را  به حدود 15 درصد کاهش دهد ، ولی باز هم این نرخ نسبت به میانگین جهانی آن در سطح بالایی قرار دارد ، زیرا اکثر کشورهای در حال توسعه در جهان ، نرخ تورم تک رقمی دارند. پس دولت می بایست  تلاش بیش از پیش کرده و جهت انباشت سرمایه و افزایش سرمایه گذاری باید نرخ بهره را کاهش دهد  و از طرفی یکی از راهکارهای جذب و ورود سرمایه های خارجی که موجب کاهش بهره خواهد شد ، سرمایه های خارجی نباید در قالب کالای نهایی و به عنوان مصرف کننده صرف باشد بلکه در قالب ورود بانک های بین المللی و ورود فناوری و دانش به داخل کشور اتفاق بیفتد ، و موجب افزایش حجم تولید ناخالص داخلی گردد ، در این صورت طرف عرضه کننده تقویت شده  و زمانی که عرضه خدمات و کالا تقویت شود ، طرف تقاضا کننده نیز تقویت میگردد ، که این حرکت موجب رونق اقتصادی در بازار تولید و مصرف ، عرضه و تقاضا منطقی و شاهد افت نرخ تورم خواهیم بود. ضمن اینکه کاهش نرخ تورم باعث می شود سرمایه گذاری در طرح های تولیدی و صنعتی توجیه پذیر شوند.

     نکته آخر یکی از جاذبه های سرمایه گذاری در ایران موضوع نرخ ارز می باشد زیرا ريال در برابر ارز خارجی در سالهای اخیر تضعیف شده که این موضوع موجب گشته ، سرمایه گذاری برای خارجیان مقرون به صرفه به نظر آید ، بنابراین ما نباید موضوع کاهش ريال و افزایش نرخ ارز را کلاً یک ضرر اقتصاد  تلقی کنیم ، چرا که همین موضوع به ظاهر منفی، می تواند یکی از فرصت هائی باشد که سرمایه گذاری و سودآوری را سمت اقتصاد کشور  به همراه داشته باشد. 


اخبار مرتبط با این خبر


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :