English

دری:مشکل صنعت چاپ در بخش آموزش نیست

آرشیو خبر بازدید: 1696 کد مطلب: 691  
ایپینا عملکرد دفتر امور چاپ را بررسی می‌کند/

دری:مشکل صنعت چاپ در بخش آموزش نیست

ایپینا
سیامک دُری، مدرس حوزه چاپ گفت: خوشبختانه در یک سال گذشته حرکت رو به رشدی را داشتیم و مطمئن باشید که مشکل صنعت چاپ در بخش آموزش نیست.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان ساعت 22:00

 سیامک دُری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته بندی ایران اظهار کرد: آموزش صنعت چاپ همیشه در حال حرکت رو به جلو بوده و سالی را نداشتیم که آموزش با پیشرفت همراه نبوده باشد، به همین دلیل در یک سال گذشته نیز پیشرفت خوبی داشتیم.

وی ادامه داد: دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک سال گذشته از حوزه آموزش حمایت های خوبی انجام دادهT اما حمایت ها به صورت مستقیم نبوده، در واقع باید طرحی وجود داشته باشد و به دفتر چاپ ارایه شود تا پس از بررسی های لازم طرح را تایید و اجرایی کنند.

این مدرس حوزه چاپ با اشاره به کتاب‌های تالیفی و ترجمه شده گفت: در یک سال گذشته چند کتاب تالیف و ترجمه شده است  و این نشان از پیشرفت‌های حوزه آموزش صنعت چاپ دارد. اینکه عده ای معتقدند که چاپ کتاب به صرفه نیست فکر غلطی است، زیرا کتاب طی چند سال فروخته می‌شود و پولش باز می‌گردد.

وی ادامه داد: علاوه بر فروش کتاب در بازار، وزارت ارشاد نیز هرساله برای حمایت از کتاب‌هایی که در ارتباط با صنعت چاپ تالیف می‌شوند، چندین نسخه از آن را خریداری می‌کند، برای مثال  در برخی مواقع از کتابی 300 نسخه خریداری شده است. مشکل بسیاری از دوستان مولف و مترجم این است که وقتی کتاب‌شان چاپ می‌شود برای فروش و حمایت از کتاب برنامه‌ای ندارند و درصدد رایزنی با مسوولان برای حمایت از اثرشان نیستند.

دُری وضعیت آموزشی صنعت چاپ را مناسب دانست و عنوان کرد: مطمئن باشید مشکل صنعت چاپ آموزش نیست و تجربه به ما ثابت کرده که در سال‌های گذشته بیشترین ضربه را ما از مدیریت خوردیم و مشکل محسوسی در حوزه آموزش نبوده است.

وی ادامه داد: آموزش نیاز به ابزار، مطالعه و حمایت دارد، چراکه تا زمانی که مطالعه صورت نگیرد و نیازها شناسایی نشوند نمی‌توان به بخش آموزش پرداخت و گفت آموزش خوب بوده یا در شرایطی بدی به سر می برد.

این مدرس صنعت چاپ معتقد است که پیشرفت‌های علمی و آموزشی تنها راه کاهش فاصله با صنعت چاپ دنیا نیست و در این رابطه گفت: این که ما با سطح نخست دنیا فاصله داریم هیچ شکی در آن نیست، اما فقط با آموزش فنی و آکادمیک نمی‌توان این فاصله را کم کرد و نیاز یه عوامل  دیگری است، برای مثال رتبه‌بندی و استانداردسازی چاپخانه‌ها یکی از عواملی است که به پیشرفت این صنعت کمک شایانی می کند و ربطی به آموزش ندارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه ما از تکنولوژی خوبی در کشور برخوردار هستیم، اما مشکل اینجاست که در مسائل زیرساختی مشکلات فراوانی داریم، در کشوری مثل آلمان اتحادیه چاپخانه‌داران تمام چاپخانه‌ها را بررسی می‌کند و به آنها رتبه می‌دهد و زمانی که یک مشتری به چند چاپخانه با رتبه 2 مراجعه می‌کند تمام محصولات با یک کیفیت و رنگی مشابه چاپ می‌شوند، زیرا همه چاپخانه رتبه 2 بودند در حالی که اگر ما در ایران یک محصول را به چند چاپخانه بدهیم، محصول تولیدی توسط هر چاپخانه با محصول چاپخانه دیگر به کل متفاوت است چون هیچ استاندار و نظارتی نداریم.

دُری در پایان اظهار کرد: مدرسان زحمت‌کش صنعت چاپ در سال‌های گذشته تمام تلاش خود را انجام دادند تا صنعت چاپ در حوزه آموزش مشکلی نداشته باشد و خوشبختانه این روند در این سال‌ها نیز موفق بوده، زیرا در کنار تلاش دوستان، دفتر امور چاپ نیز حمایت‌های خوبی را از این حوزه انجام داده است.

 


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 دری:مشکل صنعت چاپ در بخش آموزش نیست ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۲ آبان


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :